Un altre argument contra la corrupció

Francesc Valls explica perquè la cimera anticorrupció és només un aperitiu

Aquesta és una publicació d’un bloc que qualsevol català interessat en la seva política i els seus polítics agrairia de llegir. Amb menys de 500 paraules, per ser exactes, 419, Francesc Valls ens fa una reflexió sobre com de viciós és el cercle de la corrupció política al nostre país.

Francesc Valls és contundent ja des del primer paràgraf, i tot i que amb aquest inici podria semblar un article d’opinió més sobre la corrupció, el desenvolupament del text ens descobreix uns fets que inevitablement li donen la raó. És per tant, una argumentació irrefutable basada en una notícia comprovable que de passada, Valls aprofita per denunciar.

La tesi del primer paràgraf és breu i contundent: la cimera anticorrupció convocada per Artur Mas arriba tard i no hi ha cap garantia que solucioni res. Segueix aquest paràgraf una reclamació igual de contundent a els polítics catalans d’assumir els seus errors citant casos concrets com ara el d’Oriol Pujol, Xavier Crespo o Manuel Bustos.

Tot seguit hi trobem la notícia, el fet que li serveix a l’autor per reforçar i justificar la tesi i que vol reivindicar com a fet d’especial importància en la política catalana darrerament. El que podríem anomenar “la prova del delicte”: CiU  ha col·locat a la vicepresidència de la Diputació de Barcelona a Ferran Civil un alcalde imputat en tres causes judicials més. “La Diputación de Barcelona hace de esta manera su aportación a la lucha contra la corrupción”, la ironia en aquest paràgraf central és la justa i necessària per tractar el tema d’una manera amena el tema i continuar així fins la conclusió o denuncia que lliga amb un títol més o menys enginyós.

Abans d’això, però, ens posa en antecedents dels fets, contextualitza de manera suficient com per saber que la Diputació de Barcelona ja carrega a remolc altres casos de corrupció: el de Josep Maria Matas o Josep Tous, segons cita Valls.

Finalment doncs, queda justificat el perquè del títol: Aperitiu anticorrupció, una ironia sobre la notícia que ens exposa per acabar deslegitimant segons la seva tesi la cimera anticorrupció convocada per Artur Mas.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: